5 procent leegstand in particuliere huurwoningen

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS). Bij leegstaande huizen gaat het in een op de drie gevallen om koopwoningen en in de overige gevallen om leegstand in huurwoningen.

Van alle leegstaande huurwoningen is tweederde eigendom van institutionele beleggers en particuliere verhuurders (particuliere huurwoningen). De hogere leegstand bij particuliere huurwoningen bij hen wordt volgens het CBS voor een deel veroorzaakt doordat zij hogere huren voor hun woningen vragen.

Overigens lag het aantal niet-bewoonde woningen in werkelijkheid nog hoger, namelijk op 375.000. Hiervan werden 75.000 woningen gebruikt voor andere doeleinden, bijvoorbeeld als praktijkruimte, als kinderdagverblijf, studio of tweede woning. "Er zitten veel verschillende huizen bij. Onder andere ook vakantie woningen, zoals bijvoorbeeld op de Waddeneilanden. Die huizen staan grotendeels leeg maar die worden nog wel gebruikt. Daarnaast zijn er ook huizen die echt leeg staan omdat er permanent niemand in woont", legt Peter Hein van Mulligen van het CBS uit.

 

Lees verder op de bron: BNR

Geplaatst op: 20-09-2012

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden