De Woonmensen Apeldoorn

APELDOORN - Woonzorgcorporatie de Woonmensen Apeldoorn doet driehonderd woningen in drie tienhoogflats in de Gentiaan-buurt in de verkoop.

De woningen worden aan zittende huurders te koop aangeboden. Gaan die niet over tot aankoop, dan worden de woningen bij vertrek van de huurder via een makelaar aan derden verkocht.

Kopers kunnen de huurappartementen met 15 procent korting kopen, waardoor een vierkamerflat op 127.500 euro komt. De woonzorgcorporatie De Woonmensen Apeldoorn is verplicht de woning desgewenst terug te kopen. Een onafhankelijk makelaar bepaalt dan de waarde. Van de eventuele waardestijging gaat 30 procent naar de Woonmensen, en 70 procent naar de eigenaar. Ook bij verlies is er die verdeling.

De Woonmensen Apeldoorn denkt een goed moment te hebben gekozen voor de verkoop van de huurwoningen. Niet alleen zijn de appartementen en de gebouwen net gerenoveerd, ook de markt zou gunstig zijn. ,,Juist nu bieden we mensen de kans om tegen een aantrekkelijke prijs een woning te kopen''.

Lees verder op de bron: De Stentor

Geplaatst op: 02-04-2011

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden