Door crisis koopwoningen grotere vraag huurwoningen

Als voor Nederland geldt wat er voor de VS geldt, hetgeen meestal het geval is, zal de vraag naar huurwoningen in Nederland verders stijgen.

Het Nederlandse Bouwfonds REIM lanceert samen namelijk met de Amerikaanse partner Fairfield US Multifamily Fund I CV. Volgens REIM is er door de crisis op de Amerikaanse koopwoningmarkt sprake van een sterke vraag naar huurwoningen.

Het US Multifamily Fund I CV belegt in 228 huurwoningen in Seattle. REIM gaat uit van een totaal beleggersrendement van gemiddeld 14,1 procent per jaar (vóór belasting).

Marktontwikkeling VS en Nederland?
Volgens Léon Muller, hoofd research bij Bouwfonds REIM, neemt de populariteit van huurwoningen in de VS toe. Zo werden in juni in de VS 9 procent minder koopwoningen verkocht ten opzichte van vorig jaar, terwijl de leegstand van huurwoningen af tot 5,9 procent.

'De verhoging van het schuldenplafond en de lagere waardering van Standard & Poor's wijzen er op dat de regels voor het krijgen van een hypotheek nog scherper worden. Minder mensen kunnen zich daardoor een koopwoning veroorloven', zegt hij.

In Nederland geldt ook dat er strengere hypotheekregels zijn gekomen. Nu is er in Nederland niet in dezelfde mate sprake van een bubble geweest. Hier hebben we niet te maken met de leegstand zoals we die in de VS kennen. Maar toch is de woningvoorraad toegenomen doordat eigenlijk niemand het meer aandurft om alvast een woning te kopen voordat de oude woning verkocht is. De groei zal helemaal vanaf onderen (starters) weer op gang moeten komen en dat kan door de vergrijzing jaren duren.

Het lijkt er dus op dat Nederland de VS maar weer eens achteraan gaat!

Lees verder op de bron: Fondsnieuws

Geplaatst op: 04-09-2011

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden