Fraude met huurwoningadvertenties neemt toe

Bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) in Belgie lopen steeds meer klachten binnen over fraude met advertenties voor huurwoningen. Dat schrijft een krant van De Persgroep.
Daarbij worden chique panden voor een spotprijs aangeboden op populaire zoekertjessites. Kandidaat-huurders die het huis of appartement willen bezoeken, moeten eerst een voorschot storten via internationale en anonieme moneytransfer. Een sleutel krijgen ze evenwel nooit te zien, en hun geld zijn ze kwijt.

In de eerste jaarhelft kreeg het BIV ongeveer 300 klachten en tips over mogelijke fraude met huurwoning advertenties. Er werden toen al 28 vonnissen uitgesproken, tegenover 37 in heel 2011. "Dit is erg voor de consument én slecht voor het imago van onze sector", aldus BIV-woordvoerder Dajo Hermans.

Ook in Nederland komt fraude met huurwoningen vaak voor. De hoofdregel is, datals iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dit ook vaak is. Let verder op gebrekkig Nederlands en maak nooit geld over voordat je een huurwoning of kamer gezien hebt. Op Huurda proberen wij adequaat op te treden tegen fraude. We vragen ook de hulp van onze bezoekers, het blijft namelijk mensenwerk. Met een simpele druk op de knop kan een bezoeker aangeven of hij of zij vermoed dat er sprake is van fraude.

 

Lees verder op de bron: Gazet van Antwerpen

Geplaatst op: 22-10-2012

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden