Geen hogere huurprijzen in 2011

AMSTERDAM - De huurprijzen van huurwoningen in de vrije sector hebben sinds de ingrijpende prijsdaling in 2009 nog geen herstel getoond. Daarmee heeft de economische crisis gezorgd voor een structureel en significant lager prijsniveau (-15%) in de huurmarkt. Dit blijkt uit de gegevens van Pararius.nl, het grootste platform voor huurwoningen in Nederland.

De huurprijzen zijn in het tweede kwartaal van 2011 vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van het eerste kwartaal. Ook in vergelijking met het tweede kwartaal van 2010 is er weinig verschil. De vier grote steden kenden een gemengd beeld met gestegen huurprijzen voor huurwoningen Amsterdam (+3,0%) en Den Haag (+1,6%) en dalingen in Huurhuizen Rotterdam (-3,0%) en huurwoningen Utrecht (-1,5%) ten opzichte van 2010.

De verhuurmarkt in Nederland heeft de grootste huurprijscorrectie inmiddels ver achter zich gelaten. De prijzen bewegen zich alweer anderhalf jaar blijvend op een ruim 15% lager niveau ten opzichte van voor de crisis. Volgens Jasper de Groot, algemeen directeur van Pararius.nl, is het lastig om in te schatten wat de nabije toekomst gaat brengen.

 

 

Lees verder op de bron: Transport Online

Geplaatst op: 19-07-2011

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden