Geen niet-molukkers in Molukse wijk Hoogeveen

Een leegstaande woning aan de Ebbingestraat te Hoogeveen blijft voorlopig onbewoond, nadat vorige week onrust ontstond toen de woning was toegewezen aan een niet-moluks gezin.

Dit is de conclusie van een gesprek tussen Molukse bewonerscommissie Maluku Maju en woningcorporatie Domesta. Volgens de commissie is het toewijzen van woningen aan niet-molukse gezinnen tegen te afspraken die in het verleden zijn gemaakt. Volgens Domesta was er geen belangstelling voor de woning van de Molukkers zelf, maar dit wordt bestreden door Maluku Maju. Bij het toewijzen van een woning in de Molukse wijk krijgen Molukkers voorrang.

De woningcorporatie geeft aan dat het gesprek nog niet heeft geleid tot een definitieve oplossing. Maluku Maju b houdt eerst ruggespraak met de achterban. Daarna komt er een nieuw gesprek.

Locoburgemeester Hiemstra begrijpt de gevoelens van de Molukse gemeenschap en wil er alles aan doen de kwestie op een goede manier op te lossen. Hiemstra voelt een speciale verantwoordelijkheid de wijk Moluks te houden.


Bron: NU.nl

Geplaatst op: 04-12-2014

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden