Half miljoen woninghuurders willen kopen

Bijna een kwart van de huurders (23%) is van plan binnen de komende 12 maanden te verhuizen naar een andere woning. Hiervan heeft 40% de voorkeur voor een koopwoning. Dit betekent dat ongeveer 260.000 van de in totaal 2,8 miljoen huurders in Nederland op zoek zijn naar een koopwoning.

Van de huurders die in een huurwoning van een woningcorporatie wonen, zou 10% de huidige huurwoning willen kopen. Dit betekent dat ongeveer 220.000 van de in totaal 2,2 miljoen huurders van woningen van woningcorporaties bereid zouden zijn hun huurwoning te kopen van de woningbouwvereniging.
Het merendeel van deze potentiële kopers (87%) zou het redelijk vinden als de woningcorporatie de woning voor 80% van de marktwaarde of minder te koop zou aanbieden.

Dit zijn de meest in het oog springende uitkomsten van een onderzoek dat in opdracht van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) door Maurice de Hond (Peil.nl) is uitgevoerd naar de woonvoorkeuren.

"De uitkomsten van het onderzoek ondersteunen de intentie van het kabinet om meer huurwoningen tegen een redelijke prijs om te zetten in koopwoningen,"

Lees verder op de bron: EZpress

Geplaatst op: 02-11-2010

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden