Huurprijzen Nederland stabiel

Nadat de huurprijzen Nederland van 2008 tot en met 2009 hevig schommelden, lijkt de vrije huursector in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen.

De prijzen van huurwoningen zijn al vijf kwartalen op een rij stabiel. Dit blijkt uit gegevens van Pararius.nl, naar eigen zeggen het grootste platform voor huurwoningen in Nederland. De analyse betreft woningen met een huur van meer dan 652 euro per maand.

De huurprijzen van zowel eengezinswoningen, appartementen als villa's vertonen geen grote schommelingen meer in de afgelopen kwartalen. Voor een appartement wordt gemiddeld nog steeds het meest betaald per vierkante meter: 13,32 euro per maand. Voor gemeubileerde woonruimte betaalt men gemiddeld per maand 14,26 euro per vierkante meter. In drie van de vier grote steden stegen de huurprijzen licht. Alleen in Rotterdam bleef de huurprijs exact gelijk in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2010.

De huurprijzen Nederland in de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van 2011 wel op het laagste punt aanbeland sinds het begin van de economische crisis. Ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder daalde de huurprijs met 1,6 procent, van 12,30 euro per vierkante meter per maand naar 12,10 euro.

Lees verder op de bron: Vastgoedmarkt

Geplaatst op: 20-04-2011

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden