Huurprijzen particuliere huurwoningen stijgen weer

De huurprijzen van particuliere huurwoningen stijgen weer  Ze liggen nog wel onder het niveau van een jaar geleden, maar het dieptepunt lijkt voorbij. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Pararius.nl, één van de grootste websites voor huurwoningen in de vrije sector.

De gemiddelde huur van een particuliere huurwoning bedraagt op dit moment 12,21 euro per vierkante meter, 0,5 procent meer dan in het tweede kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal van 2009 was dat nog 13,27 euro. Het dieptepunt lag in het vierde kwartaal van 2009 toen 11,79 euro per vierkante meter moest worden betaald.

Ook onderzoek van de Vereniging voor ontwikkelaars en bouwers (NVB) en onderzoeksinstituut OTB duidt op verbetering van de huurwoningenmarkt. De belangstelling voor particuliere huurwoningen bij mensen met een modaal inkomen of hoger, is de afgelopen twee jaar fors gestegen. Van degenen die overwegen te verhuizen, wil nu bijna 24 procent een huurwoning. Twee jaar geleden was dat 12 procent, zo blijkt uit dit onderzoek.

Lees verder op de bron: Vastgoedmarkt

Geplaatst op: 10-10-2010

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden