Huurwoning Kopen

Veel huurders willen hun eigen huurwoning kopen. Het kabinet stimuleert dit en wil verplichten dat woningcorporaties minstens 75% van hun woningen te koop aanbieden aan hun huurders.

De huurders krijgen het recht om tegen de marktprijs hun ex huurhuis te kopen. Er ligt een wetsvoorstel maar dit moet nog goedgekeurd worden door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.

Soms mag een wonignbouwvereniging tegen een lagere prijs verkopen. De korting moet dan later terugbetaald worden en winst of verlies moet gedeeld worden.

Hypotheek afsluiten huurwoning

Veel hypotheekverstrekkers willen graag een huurwoning financieren. Dit komt doordat de huurwoningen vaak redelijk goed onderhouden zijn. Ook neemt de woningbouwvereniging regelmatig nog de eerste 10 jaar het groot onderhoud voor haar rekening.

De bank krijgt een behoorlijk zeker onderpand voor de hypotheek die ze verstrekken. Ook wordt de woning vaak tegen een lagere prijs verkocht dan de geldende "marktprijs".

De maandelijkse hypotheekkosten die een koper heeft zijn vaak lager dan de huur die ze maandelijks betalen. En daarnaast bouwt een koper vermogen op, een hurder niet.

Een institutionele belegger zoals ING of ABP mag zelf bepalen voor welk bedrag hij zijn huurwoningen van de hand doet, of hij korting wil geven en zo ja, hoeveel. Hier zijn geen regels voor.

 

Lees verder op de bron: Rijksoverheid

Geplaatst op: 23-12-2012

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden