Huurwoningen Apeldoorn nieuw

Op 28 februari wordt door woningcorporaties Ons Huis en de Woonmensen, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn, de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 250 huizen waaronder huurwoningen Apeldoorn in het gebied Kanaalzone Zuid getekend.

De uitvoering van de aangepaste plannen is daarmee een belangrijke stap dichterbij gekomen. Nu is het wachten alleen nog op een uitspraak vanuit Brussel dat er sprake is van geoorloofde staatssteun.

Gevolgen crisis voor bouw Huurwoningen Apeldoorn

In het gebied tussen het Kanaal en de Kayersdijk ten zuiden van de Mezenweg zouden aanvankelijk meer appartementen en duurdere huurhuizen komen. Eind 2009 meldden de samenwerkende partners dat het plan moest veranderen vanwege de situatie op de woningmarkt. Partijen hebben lang gepuzzeld en erg hun best gedaan om een kwalitatief goed en financieel haalbaar alternatief te maken.

Apeldoornse maat

Het nieuwe plan telt minder woningen. Er is meer laagbouw waarbij de auto's buiten op maaiveld worden geparkeerd en niet in gebouwde voorzieningen zoals eerst de bedoeling was. Ook komen er minder dure woningen. De ruim 250 woningen zijn een mix van huurwoningen Apeldoorn en koopwoningen in de sociale en vrije sector.

Lees verder op de bron: Apeldoorn.NL

Geplaatst op: 03-03-2011

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden