Huurwoningen als belegging nog veilig

Huurwoningen als belegging zijn de laatste vluchtheuvel op de vastgoedbeleggingsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van Jones Lang LaSalle onder grote institutionele en particuliere beleggers en vastgoedfondsen. De resultaten van het onderzoek worden morgen gepresenteerd op Het Vastgoedsymposium, dat JLL jaarlijks organiseert.

De afgelopen crisisjaren vluchtten beleggers van kantoren naar de veilig geachte winkelmarkt. Maar ook hier heeft een groot deel te kampen met waardedaling en toenemende leegstand. Huurwoningen als belegging zijn de nieuwe vluchtheuvel, naast het absolute topproduct in alle segmenten. Manco hier is evenwel het gebrek aan geschikt product. Erzijn te weinig huurwoningen die veilig te verhuren zijn om in te investeren.

Beleggers hebben alle hoop op snel herstel op de kantorenmarkt laten varen, blijkt verder. De helft van de respondenten verwacht pas in 2016 herstel op de kantorenmarkt, 30 procent ziet herstel in 2015. Alleen prime vastgoed op toplocaties in de Randstad voldoet nog. Dan gaat het om nieuwbouw eengezinswoningen in het middensegment, hoogwaardige kantoren, winkels op A1-locaties en goedlopende supermarkten. Het onderzoek onder vastgoedbeleggers is vervat in het jaarlijkse JLL-rapport Dutch Real Estate Market Bulletin met dit keer de titel Destination: Core.

De directe vastgoedbeleggingen bleven in het eerste halfjaar met 2,23 miljard euro vrijwel gelijk aan de eerste zes maanden van 2011. Institutionele beleggers bouwen hun posities af, terwijl particuliere beleggers meer kopen dan dat zij verkopen. Van de totale beleggingen in direct Nederlands vastgoed komt het eerste half jaar 46 procent voor rekening van particuliere beleggers. Vastgoedfondsen en institutionele beleggers hebben elk 7 procent van de aankooptransacties gedaan. 

 

Lees verder op de bron: 123Wonen

Geplaatst op: 23-09-2012

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden