Huurwoningen voor middeninkomens

Huurwoningen voor middeninkomens schaars

VELSEN - Huishoudens met een bruto jaarinkomen van iets meer van 33.614 euro kunnen een woning met een maandhuur tot 654 euro in Velsen wel vergeten.

,,Wij krijgen woningzoekenden uit die groep aan de balie die na jaren aan de beurt zijn, maar die nu geen huis krijgen omdat de regels zijn veranderd'', zegt directeur Ted Kuné van Woningbedrijf Velsen.Deze groep Velsenaren moet duurder huren of een huis kopen, dankzij nieuwe Europese regels die per 1 januari worden gehanteerd. Van nieuwe huurwoningen met een huur tot 654 euro moet voortaan negentig procent terechtkomen bij huishoudens met een inkomen tot 33.614 euro.Woningbedrijf Velsen, de corporatie met verreweg de meeste goedkope huurwoningen in Velsen, 'scoort' over 2010 86 procent. De andere corporaties scoren soms lager.

,,De Velsense sociale huurwoningvoorraad is zo'n 11.000 woningen. Per jaar komen er duizend vrij. Daarvan moeten er dus 900 naar inkomens tot 33.614 euro. Van die andere honderd komen eerst urgente gevallen in aanmerking, zoals herhuisvestingskandidaten en sociaal-medisch geïndiceerden met een hoger inkomen.'' Er blijven dan nauwelijks huurwoningen voor middeninkomens over.

,,Je ziet het aantal mutaties teruglopen. Mensen verhuizen niet meer. Daardoor blijven ouderen in een eengezinswoning zitten, terwijl wij als corporaties juist gezinnen naar Velsen willen halen.''

Lees verder op de bron: Haarlems Dagblad

Geplaatst op: 20-03-2011

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden