Leegstandwet huurprijs niet getoetst door huurcommissi...

Tijdelijk verhuren op basis van de leegstandwet wordt steeds makkelijker. De regelgeving voor tijdelijk verhuren van leegstaande woonruimten wordt versoepeld. De ministerraad stemde op een voorstel van minister Spies onlangs in met een wijziging van de Leegstandswet.

Maximale huurprijs niet langer van toepassing
Ook geldt voor een te koop staande woning niet langer een maximumhuurprijs op basis van het Wettelijke Woningwaarderingsstelsel. Zo kunnen huiseigenaren zelf hun prijs bepalen en hun te koop staande woning makkelijker tijdelijk verhuren zonder het risico te lopen dat huurders bij de huurcommissie de huurprijs laten verlagen.

Termijnen Leegstandswet verlengd
De wijziging houdt onder meer in dat de periode voor tijdelijke verhuur van huurwoningen bestemd voor sloop of renovatie wordt verlengd naar maximaal 7 jaar. Nu is dat nog 5 jaar. De maximale termijn voor tijdelijke verhuur van woonruimte in leegstaande gebouwen zonder woonbestemming wordt verdubbeld naar tien jaar.

Het wetsvoorstel gaat nu voor advies naar de Raad van State. Daarna wordt het ingediend bij de Tweede Kamer. De ministerraad zet in op invoering van het wetsvoorstel per 2013.

 

Lees verder op de bron: Interveste

Geplaatst op: 07-08-2012

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden