Middeninkomens sociale huurwoningen geweigerd

Woningcorporaties hebben het afgelopen half jaar duizenden huurders met middeninkomens een sociale huurwoning geweigerd. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van brancheorganisatie Aedes onder 149 corporaties.
Sinds 1 januari van dit jaar moet 90 procent van alle sociale huurwoningen in Nederland (tot 652,52 euro huur per maand) worden verhuurd aan huishoudens met een inkomen tot 33.614 euro. Dat is de uitkomst van jarenlange onderhandelingen tussen Nederland en de Europese Commissie. Hogere inkomens moeten maar een dure huurwoning of een woning kopen.

Achttien procent van de woningbouw corporaties wees ruim een kwart van de verzoeken uit de groep van de middeninkomens af. Vooral lagere middeninkomens krijgen geen sociale huurwoning meer toegewezen.

Huurdersvereniging: onder meer chronisch zieken, gehandicapten en zelfstandigen de dupe
Volgens huurdersvereniging De Woonbond zijn diverse groepen de dupe: chronisch zieken en gehandicapten die niet naar een passend huurhuis kunnen, zelfstandigen met een wisselend inkomen, ouderen die kleiner willen wonen en gezinnen met hoge kosten die weinig aan wonen kunnen besteden. De laatste vier maanden kreeg de Woonbond 3.800 klachten van huurders, verreweg de meeste voor sociale huurwoningen uit Amsterdam.

 

Lees verder op de bron: NRC Handelsblad

Geplaatst op: 29-07-2011

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden