Rotterdam meeste huurwoningen volgens Aegon

Aegon heeft een app ontwikkeld waarmee je alles over de buurt van een nieuwe huurwoning te weten kunt komen De koop van een woning is één van de belangrijkste investeringen in een mensenleven. AEGON Bank vindt het belangrijk dat huizenkopers zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun financiële toekomst. AEGON Bank biedt klanten daarom toegang tot eenvoudige online hulpmiddelen zodat gebruikers van de Wonen App snel inzicht kunnen krijgen in hun bestedingsmogelijkheden, nu en later. Met deze Wonen App komt AEGON Bank tegemoet aan de wens van huizenzoekers om meer te weten te laten komen over de buurt waar zij willen gaan wonen.

Amsterdam hoogst opgeleid

Zo telt Amsterdam volgens de AEGON Wonen App de meeste inwoners met een hogere opleiding (54%). De hoofdstad herbergt tevens de meeste inwoners (43,5%) met een inkomen beneden de EUR 26.000. Nergens zijn er zo veel eenpersoonshuishoudens (56%) en appartementen (73%) als in Amsterdam.

Driekwart van de Amsterdammers heeft bovendien geen auto. In Assen daarentegen heeft driekwart van de gezinnen juist wel een auto. En in Lelystad heeft 17,7% van de gezinnen zelfs twee auto's per gezin voor de deur staan.

Rotterdam heeft van alle grote steden de meeste huurwoningen (61,4%). In Haarlem zijn de inwoners het meest honkvast. Ruim 43% van de Haarlemmers is sinds 1997 niet verhuisd. Hier wonen ook de mensen met de hoogste inkomens, 22,5% verdient meer dan EUR 70.000. Zie ook huurwoningen Rotterdam

Den Haag duurste stad

De AEGON Wonen App legt grote landelijke, regionale en plaatselijke verschillen bloot op de woningmarkt. Zo leert de Wonen App dat in Den Haag van alle grote steden de duurste woningen staan: 1,9% van de woningen kent een WOZ-waarde boven de EUR 756.000.

Lees verder op de bron: Aegon

Geplaatst op: 17-07-2011

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden