Servicekosten huur te hoog

Serivekosten huur zijn te hoog. "De kosten komen bovenop de kale huur. Dat kan vele honderden euro's per jaar zijn. Wij denken als Woonbond en huurdersorganisatie dat er veel op te besparen valt", zegt Woonbond-directeur Ronald Paping op BNR.
Paping (Woonbond): "Het grote probleem is dat veel verhuurders aanbesteden op de automatische piloot en dat ze het doorberekenen"
Uit onderzoek van de Nederlandse Woonbond blijkt dat tweedederde van de huurdersorganisaties denkt teveel te betalen. En de helft van de huurders denkt dat verhuurders daar te weinig aan doen.

20 tot 40 procent Servicekosten huur te hoog
Paping verwacht dat sommige verhuurders 20 tot 40 procent van kosten kunnen besparen. "Dan praten we toch over honderden euro's per jaar. [...] Maar het grote probleem is dat veel verhuurders wat aanbesteden op de automatische piloot en dat ze het doorberekenen."

Hoeveel er precies te besparen valt, is moeilijk te zeggen. "Dat hangt helemaal af van hoe huurwoningen zijn ingesteld en hoeveel algemene diensten verleend worden. In flats gaat het vaak om zaken zoals collectieve verwarming, verlichting of het gemeenschappelijk groen wat onderhouden moet worden", aldus Paping.

Lees verder op de bron: BNR

Geplaatst op: 08-10-2012

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden