Sociale huurwoningen Nederland omzetten

Woningcorporaties moeten een deel van de sociale huurwoningen Nederland omzetten naar de vrije sector. Zij helpen daarmee Jan Modaal, de doelgroep die sinds begin dit jaar niet meer in aanmerking komt voor sociale huurwoningen Nederland die zijn gebouwd met staatssteun en te weinig inkomen heeft om te kopen, aan een betaalbare woning.

Dit past prima in het werkgebied van de woningbouw corporaties. Zij moeten er zo snel mogelijk mee aan de slag. Van een afwachtende houding worden de middeninkomens de dupe."

Kees Noort, partner bij PRC, heeft onderzoek gedaan naar de bereidwilligheid van corporaties om zich te houden aan de nieuwe Europese inkomensregels. Zij mogen namelijk huishoudens met een jaarinkomen boven 33.614 euro geen sociale huurwoning in Nederland meer aanbieden met een maandhuur lager dan 652 euro.

In het najaar riep 75 procent van de woningbouw corporaties de barricaden op te gaan, maar inmiddels blijkt uit het PRC-onderzoek dat het met de burgerlijke ongehoorzaamheid van de sociale verhuurders wel mee valt. Liefst 85 procent van hen zegt zich te houden aan de Europese regels. Dit mede uit angst voor hoge boetes.

Lees verder op de bron: De Telegraaf

Geplaatst op: 27-02-2011

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden