Sociale huurwoningen Utrecht

Vanaf 1 januari 2011 zijn sociale huurwoningen Utrecht vooral voor mensen met een huishoudinkomen tot € 33.614. Dit is het gevolg van een nieuwe EU-maatregel.

Woningcorporaties in de regio Utrecht toetsen straks bij de toewijzing daarom het inkomen van potentiële sociale huurders. Tegelijkertijd doen zij er alles aan om ook voldoende betaalbare woonruimte te blijven bieden aan mensen met lagere middeninkomens.

De EU-maatregel heeft geen gevolgen voor mensen die al sociale huurwoningen Utrecht hebben, ook al verdienen zij meer dan € 33.614. Ook voor woningzoekenden met een urgentieverklaring verandert er niets. Wie nieuwe huurwoningen Utrecht zoekt en een huishoudinkomen heeft van meer dan € 33.614, zal merken dat het aanbod kleiner wordt.

Het inkomen dat je hebt op het moment dat je een huurhuis wilt accepteren is doorslaggevend. 

Woningbouwverenigingen in de regio Utrecht verwachten dat de verandering vooral problemen kan opleveren voor de zogenaamde lagere middeninkomens. Veel koopwoningen en vrije sector huurwoningen zijn voor die groep vaak te duur. Dit zijn woningen met een huur hoger dan € 652,52 (per 1 januari 2011).

Lees verder op de bron: Blik op nieuws

Geplaatst op: 14-12-2010

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden