Sociale huurwoningen Ymere veel duurder

In de ecowijk aan het Westerpark staat een Sociale huurwoningen Ymere voor het niet geringe bedrag van 1.175 euro per maand te huur. Vreemd, vond buurvrouw Saskia de Breuk, want de wijk was toch gebouwd als sociale huur? We zochten het uit.

"Het huis op de Waterrijkweg 416 staat al sinds mei leeg en dat stoort me heel erg" zegt Saskia. Zij woont een paar deuren verderop en is 1 van de 1ste bewoners van de wijk op het GWL-terrein. "De mensen zitten te kwijlen bij dit huis. Ik vind het heel raar dat het zo lang onbewoond is, terwijl er genoeg liefhebbers van een dergelijke woning zijn."

‘Slaat nergens op!'
Saskia ontdekte waarom het al zo lang leegstond toen ze het ging googlen voor vrienden uit Griekenland die op zoek waren naar een huurwoning in Amsterdam. "Ik kwam er achter dat de huurprijs bijna 1.200 euro is. Dat is heel veel geld, het slaat nergens op! Zelf betaal ik rond de 500 euro huur. Dat komt ook doordat ik alleen met de jaarlijkse huurverhoging van doen heb. Zodra er een nieuw persoon komt wonen knalt de huur omhoog. Maar 1.200 euro is wel erg hoog."

Mag dat wel?
Ze vraagt zich af of het wel mag wat de eigenaar van het pand, woningcorporatie Ymere, doet. "De wijk is 14 jaar geleden gebouwd met Europese subsidie zodat buurtbewoners met beperkte middelen het voor een redelijk laag bedrag konden huren of kopen" weet Saskia. "Dat was om te zorgen dat mensen niet de stad uit zouden trekken, omdat hun eigen buurt onbetaalbaar voor ze werd. Mogen ze die huizen dan nu ineens in de vrije sector gooien?"

Lees verder op de bron: Buurtleven

Geplaatst op: 11-11-2010

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden