Te rijk om te huren Amsterdam

AMSTERDAM - Bijna tienduizend Amsterdamse huishoudens die een sociale huurwoning in Amsterdam huren willen, kunnen daar sinds 1 januari naar fluiten. Doordat het kabinet nieuwe Europese regels doorvoert, verdienen zij te veel om in aanmerking voor zo'n huurwoning Amsterdam te komen.

Onder de duizenden Amsterdamse huishoudens die nu ineens buiten de boot vallen, zijn ook veel gezinnen en alleenstaanden die al jaren ingeschreven staan en nog altijd hard op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Sommigen reageren al jaren elke keer op het woningaanbod, maar verdienen nu ineens een paar tientjes per maand te veel, aldus de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC).

Uit berekeningen van de federatie blijkt dat ongeveer zestien procent van de zestigduizend actief woningzoekenden in Amsterdam meer verdient dan 33.614 euro, sinds 1 januari de inkomensgrens voor een sociale huurwoning Amsterdam.

Vorige zomer, toen duidelijk werd welke gevolgen de nieuwe regels zouden hebben, heeft de federatie alle woningzoekenden hierop geattendeerd via de website van Woningnet. Veel van de gedupeerden zijn er echter nog niet in geslaagd een huurhuis te bemachtigen.

Lees verder op de bron: Het Parool

Geplaatst op: 05-01-2011

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden