Tekort aan studentenkamers

Doordat het aantal studenten in Nederland tot 2020 sneller groeit dan verwacht, zijn er straks 33 duizend extra studentenkamers nodig. Vooral in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht is er werk aan de winkel voor de studentenhuisvesters.

Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde Monitor Studentenhuisvesting 2012. Vorig jaar waren de studentenhuisvesters, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de studentenbonden nog overeengekomen dat er tot 2016 zestienduizend studentenkamers zouden worden bijgebouwd. Maar nu bekend is dat het aantal studenten tot 2020 oploopt met 85 duizend, moet het tempo voor het ontwikkelen van studentenhuisvesting verder omhoog.

Woningnood voor studenten nog niet opgelost
Als het lukt om 33 duizend extra kamers te realiseren, is de huidige woningnood onder studenten nog niet opgelost. In de enquête voor de nieuwe monitor gaven 56 duizend studenten aan dat ze op studentenkamers zouden willen wonen in de stad waar ze studeren. Dat cijfer is waarschijnlijk nog aan de lage kant, omdat de enquête in mei werd afgenomen; dan is de kamernood minder hoog dan in september.

 

Lees verder op de bron: Erasmus

Geplaatst op: 28-09-2012

Copyright 2010-2019 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden