Woningbouwvereniging De Woonplaats Enschede

ENSCHEDE - Een groot deel van de woningbouwcorporaties is tegen het plan van minister Donner om alle huurwoningen 25 punten extra te geven, waardoor de huurprijs tot wel 120 euro kan stijgen. Maar de corporaties in de regio verwachten dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend.

Woningbouwvereniing De Woonplaats - actief in Enschede en in de Achterhoek - stelt vast dat die forse verhoging alleen kan gaan gelden voor nieuwe huurders. Maar zelfs dan zal Woningbouwvereniging De Woonplaats Enschede dat niet doen.

„Het aantal punten bepaalt hoeveel huur wij maximaal mogen vragen. Maar dat betekent niet dat je dat ook werkelijk doet. Je bent dat niet verplicht", vertelt woordvoerder Joyce Dakhorst.

Bij Woningbouwvreniing De Woonplaats Enschede is nu bijvoorbeeld het gemiddelde 135 punten. Dat houdt in dat de corporatie 621 euro per maand mag vragen. „Maar je hebt te maken met de marktwerking. Die prijs is voor onze regio niet reëel. Wij vragen maar 440 euro. Dat zal ook de praktijk zijn als die 25 ‘huurpunten' erbij op komen. Een verhoging van 120 euro kan misschien voor Amsterdam, niet hier."

 

Lees verder op de bron: TC Tubantia

Geplaatst op: 01-04-2011

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden