Woningzoeker: Sociale huurwoningen Zwolle

Woningcorporaties Zwolle, deltaWonen, SWZ, Openbaar Belang, deltaWonen Kampen en Beter Wonen IJsselmuiden ontwikkelen een nieuw woonruimteverdeelsysteem voor sociale huurwoningen in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden. Het nieuwe systeem zal naar verwachting in mei 2011 in werking worden gezet.


Uitgangspunt van het nieuwe systeem voor sociale huurwoningen Zwolle is dat woningzoekenden zelf een woning zoeken op een manier die bij hun situatie past. Het heft in eigen hand en keuzevrijheid staan voorop. Het nieuwe systeem biedt veel informatie op basis waarvan woningzoekenden een goede keuze kunnen maken. Tot slot levert het nieuwe systeem de woningcorporaties informatie op over de woonwensen in hun werkgebied. Daarmee kunnen ze rekening houden bij plannen voor bijvoorbeeld nieuwbouw huurwoningen. Alle 35.000 woningzoekenden in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden zouden vandaag persoonlijk op de hoogte zijn gebracht door de verzending van een brochure. Dit wordt echter 13 of 14 december in verband met de poststaking.


Twee manieren van een sociale huurwoning Zwolle zoeken

Er is gekozen voor een systematiek waarin woningzoekenden zelf kiezen uit de door de corporaties aangeboden huurhuizen. Het systeem biedt twee manieren om een Sociwoning te vinden. Woningzoekenden die een woonwens hebben kunnen terecht in de wensmodule. De woningzoekende die reageert en die de langste inschrijfduur heeft, krijgt de woning aangeboden. Voor woningzoekenden die haast hebben om te verhuizen, duurt het opbouwen van inschrijfduur vaak te lang. Voor hen is de spoedmodule beschikbaar. De aangeboden woningen worden verloot. Iedereen die reageert op een woning maakt evenveel kans. Het aanbod is dusdanig groot dat tweederde van de spoedzoekers binnen een half jaar een sociale huurwoning heeft. Bovendien bouwt men ondertussen wachttijd op zodat men ook meer kans maakt in de wensmodule.

Zwolle en Kampen één systeem

De steden Zwolle en Kampen vormen samen een zogenoemde netwerkstad. De Netwerkstad Zwolle-Kampen is een samenwerkingsverband in de provincie Overijssel. De doelstelling voor deze samenwerking is om gezamenlijk de regie te voeren op of over verschillende onderwerpen. Zo ook op het gebied van wonen. Zwolle en Kampen gaan vanaf eind mei 2011 één systeem hanteren voor de verdeling van de sociale huurwoningen. Op de website vindt de woningzoekende straks de woningen die vrijkomen in Zwolle, Kampen, IJsselmuiden en kleine kernen in de buurt van IJsselmuiden; Wilsum, Grafhorst, Zalk, 's-Heerenbroek en Kamperveen. Zo kan men zonder extra moeite te doen overal tegelijk zoeken. Dat kon daarvoor ook, maar dan moest de woningzoekende zich inschrijven bij twee verschillende systemen (Zwolle en Kampen).

Zoeken en reageren op huurwoningen Zwolle via internet

Lees verder op de bron: Weblog Zwolle

Geplaatst op: 14-12-2010

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden