informatie huurwoningen Nederland

In Nederland kan men veelal kiezen uit een gevarieerd aantal typen huurwoningen verschillend in prijsklassen, type woning (huis, villa en appartement), locatie (centrum of volksbuurt) en regio denk aan de Randstad of buiten gebied in Drenthe.
Naast de factor type woning uiteraard is de locatie van een woning een belangrijk aspect in de vaststelling van de huurprijs voor makelaars of woningcorporaties. Verder zijn er diverse wijzen om een woning huren namelijk via een;

  • Woningcorporatie (sociale huurwoningen)
  • Makelaar
  • Commerciële organisatie

• Individuele verhuurders (woning eigenaren)

 

Wanneer men een woning gaat huren zal men een huurovereenkomst of -contract aangaan waaraan beide partijen zich moeten houden. Een dergelijke overeenkomst wordt ook gehanteerd door verschillende organisaties en zelfs particulieren verhuurders.
Bij het wisselen of verhuizen van de betreffende huurwoning geldt er in Nederland meestal een opzegtermijn 1 a 2 maanden.
In bijvoorbeeld Vlaanderen gebruikt men veelal een huurcontract met de duur van 1 of 3 jaar dat een stilzwijgend karakter heeft voor dezelfde tijdspad als het niet drie maanden voor tijd is opgezegd. Wat wat tot veel misverstanden, problemen en zelfs rechtszaken kan leiden.

In tegenstelling tot een koopwoning mogen er aan een huurwoning geen constructieve zaken veranderd worden zoals het fundament, aantal kamers, muren etc..

Lees verder op de bron: Verstuur persbericht

Geplaatst op: 29-05-2011

Copyright 2010-2020 - huurda.nl - Alle rechten voorbehouden